top of page

Merel Theuns

Geboortedatum:   14 juni 2002

Rol in Anne Frank en Ik: 

Mimi Baker / Mimi Poulin ~ 14-16j

Beste vriendin van Nicole. Slank, niet klassiek, knap, maar wel een apart type. Dramatiseert graag en is verliefd op de liefde. Riskeert haar leven voor Nicole. Kan hiphop dansen.

Waarom ben je gaan acteren?

Als kleuter vroeg ik altijd of ik met de verkleedkleren mocht spelen of in het winkeltje of met de poppen of een ander rollenspel. Iets anders, zoals torens bouwen of zo, vond ik niet zo interessant, omdat er geen verhaal achter zat. Ik was als kind ook erg talig aangelegd, dus besloot mama om mij in de derde kleuterklas dictie te gaan laten doen. Dat mag eigenlijk pas vanaf het eerste leerjaar, want je moet kunnen lezen, maar ik kon dus al lezen in de derde kleuterklas. Een verhaal is heel belangrijk voor mij en bij “dictie” moest ik gewoon letten op articulatie en klinkerklanken. Als vijfjarige vond ik dat een beetje te saai en ik heb het dus ook maar 1 jaar gedaan. In het eerste leerjaar vroeg mama of ik niet liever toneel wou doen, wat mij wel leuk leek. Toen ben ik gestart in de jongeren toneelgroep “Asjemenu” en ik heb sindsdien altijd toneel gespeeld. Het is voor mij een uitlaatklep en ik doe het gewoon super graag.

 

Noem 1 ding dat mensen waarschijnlijk nog niet wisten van jou?

Ik wil heel graag een jaar in het buitenland gaan studeren. Een nieuwe cultuur leren kennen, lijkt mij heel interessant.

 

Wat is jouw slechtste gewoonte?

Ik kan mijn werk niet spreiden. Ofwel laat ik al mijn werk liggen tot op het laatste nippertje, ofwel begin ik er een maand op voorhand aan. Met dit interview is het ook zo, ik ben pas zondagavond begonnen en het moest zondagavond ten laatste doorgemaild worden. :P

 

Als je door de tijd terug kon reizen, welk advies zou je jezelf dan geven?

Ik denk niet dat ik iets zou veranderen, het zou ook niet eerlijk zijn om altijd maar opnieuw te mogen proberen. Dan zou het leven nogal saai zijn. En als iedereen het zou kunnen, zou ik me constant afvragen of een moment wel echt is, of dat je het al hebt meegemaakt, maar de ander het wou veranderen.

 

Ben je bijgelovig?

Met kleine dingen wel. Als je bijvoorbeeld een wens kunt doen, (wimpers, verjaardagskaarsjes, paardenbloemen, enzovoort) dan doe ik wel een wens. Ik verwacht niet dat ze uitkomen, maar als je bepaalde dingen wenst, sta je er toch al dichter bij dan ervoor. Sorry, dat ik soms als een hippie klink, maar ik geloof dat wel. Verder geloof ik ook dat als iemand zegt dat het gaat regenen, het ook echt gaat regenen. Het woord “regen” is gewoon vervloekt.

Wat is je favoriete film en waarom?

Ik heb geen favorieten. Ik kan gewoon niet kiezen, sommige films kan je gewoon niet vergelijken.
Ik heb ook geen favoriet genre omdat ik alles graag kijk, behalve horror, maar dat ligt misschien aan een traumatische ervaring van toen ik dertien was en we met vieren op zolder besloten om een of andere Japanse horrorfilm te kijken... Voor de rest heb ik soms echt nood aan een Disneyfilm, want daar word ik altijd blij van. :)

Wat is het gekste dat je ooit gedaan hebt?

Geen idee... Geboren worden, denk ik.

 

Hoe denk je dat je beste vrienden je zouden beschrijven in drie woorden?

- zachtaardig

- chaotisch 

- leergierig

 

Wat was als kind je droomberoep?

Het eerste dat ik wilde worden, was buschauffeur en specifiek die op de route naar het zwembad. Het was dat of actrice, no in between.

 

Waar zie je jezelf over 10 jaar?

Ik heb geen idee, ik probeer het gewoon op mij af te laten komen. Hopelijk doe ik iets waar ik blij van word of andere mensen blij mee maak, want dat maakt mij ook blij.

 

kijk je stiekem in badkamerkastjes van andere mensen?

Ja, schuldig ...

 

Heb je een favoriet kledingstuk? Wat en waarom?

Ik kan geen verklaring geven voor mijn oprechte liefde voor glittersokken, die is er gewoon.

 

Als je iemand kon ontmoeten in de wereld, dood of levend, wie zou dat dan zijn?

Misschien gewoon iemand in de geschiedenis met een sterk karakter, om ervoor te zorgen dat slavernij vroeger verboden werd of dat er vroeger aan gelijke rechten gedacht werd.

 

Wat vind je het allerleukste om te doen?

Gewoon gek doen met mensen die ik graag heb. Of gezellige gesprekken voeren.

bottom of page